Hoe werkt Vastgoed Crowdfunding?

Het Crowdfunding Concept

Vastgoedcrowdfunding. Wat betekent het precies? Letterlijk betekent crowdfunding: geld binnenhalen bij het grote publiek. Wij verstrekken leningen aan onze fundraisersOnze fundraisers zijn partijen die een lening nodig hebben om vastgoed te renoveren, transformeren en ontwikkelen. Het komt namelijk regelmatig voor dat banken een vastgoedproject niet financieren, ondanks het feit dat het project kerngezond is. 

Met het geld dat de 'crowd' bijeenbrengt om de aankoop en/of renovatie van het pand te financieren koopt de projectontwikkelaar het pand om het vervolgens met winst door te verkopen of te verhuren. Jij kunt meeprofiteren van de winst van het pand door een bedrag van minimaal 100 euro te investeren. Over dit ingelegde bedrag ontvang jij dan maandelijks rente en kan de fundraiser zijn aanschaf en/of renovatie realiseren. De hoogte van de rente die jij als investeerder ontvangt verschilt per investeringskans, maar is op dit moment gemiddeld 9.37% op jaarbasis. 

Jan en Felix bewerkt-1

Hoe werkt het beleggen?

Regelmatig komen er nieuwe investeringskansen online. Dit zijn leningen waarvoor fundraisers nog investeerders zoekenZolang er nog niet voldoende geld is opgehaald, kun je investeren in de investeringskans door een bedrag van minimaal 100 euro in te leggen. Je kunt in meerdere investeringskansen tegelijk inleggen. Per investeringskans verschilt de looptijd, dit kan bijvoorbeeld 3 maanden zijn, maar ook 15 maanden. Gedurende deze looptijd ontvang je maandelijks de afgesproken rente. Na de looptijd krijg je het volledige inlegbedrag weer terug. De rentepercentages die worden weergegeven bij de leningen zijn altijd op jaarbasis. 

Wanneer een project voor 100% gefinancierd is, wordt de lening gesloten. Je krijgt dan vervolgens nog 24 uur bedenktijd, dit betekent dat je 24 uur na het sluiten van de lening jouw investering nog kan annuleren. Na deze 24 uur verwerken wij de betaling naar de fundraiser. Wanneer de betaling verwerkt is, begint de looptijd (bijvoorbeeld 12 maanden) en ontvangt u maandelijks rente over uw belegging. Dit wordt vervolgens overgemaakt naar uw Max Crowdfund rekening. Hier kan je kiezen of je het geld herbelegd in een nieuwe lening, of dat je het overmaakt naar je eigen bankrekening.

Vastgoed crowdfunding

100% succesratio

Tot op heden hebben wij een 100% succesratio. Wij zijn ontstaan vanuit een groep zeer ervaren vastgoedondernemers. Door onze jarenlange ervaring met vastgoed in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn wij in staat om zeer accuraat in te schatten welke projecten kansrijk zijn en accepteren wij alleen de beste projecten. Het risico ligt een stuk lager dan bij alternatieven, zoals schimmige investeringsfondsen of crypto investeringen.

Meer details over hoe wij de de risico's (en dus de rentepercentages) bepalen voor onze vastgoedprojecten? Klik dan hier voor meer informatie.

Vragen over het Max Crowdfund platform of over de investeringsmogelijkheden? Aarzel niet om te bellen naar 010-3070948 of mail naar info@maxcrowdfund.com.

Bekijk leningen

Type (956 x 556 px)

Maak een gratis account

word binnen een uur vastgoedbelegger