Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de bank

Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de bank

Vastgoed financieren zonder bank

Het komt vaak voor dat projectontwikkelaars een goede kans in de vastgoedmarkt vinden doordat zij bijvoorbeeld een pand onder de marktwaarde kunnen opkopen. Vervolgens kunnen zij het pand meer waard laten worden door geld te steken in de renovatie en/of transformatie. Als projectontwikkelaar heb je hier alleen wel voldoende vermogen voor nodig. Soms is het mogelijk om deze financiering van de bank te krijgen, maar over het algemeen zijn banken terughoudend met het verstrekken van deze leningen. Daarnaast financiert de bank alleen de aankoop van het pand. Financiering voor de renovatie of transformatie van het pand zit er vaak al helemaal niet in.

Om deze redenen zijn veel vastgoed projectontwikkelaars op zoek naar financiering zonder tussenkomst van de bank. In deze blog bespreken wij 3 manieren van het financieren van vastgoed zonder de bank.

Vastgoed financieringsmogelijkheden

  1. Privé investeerders
  2. Verkoper financiering
  3. Crowdfunding

Privé investeerders

Particuliere investeerders kunnen een waardevolle financieringsbron zijn voor vastgoedprojecten, maar het kan ook een uitdaging zijn om hun steun te krijgen. Hoe het krijgen van financiering via privé investeerders in zijn werk gaat, gaat als volgt:

  1. Ontwikkel een solide businessplan: Een uitgebreid en goed onderbouwd businessplan is essentieel bij het zoeken naar financiering van particuliere investeerders. Het plan moet details bevatten over het project, jouw ervaring en kwalificaties, de locatie, de potentiële risico's en opbrengsten, en de financiële prognoses.
  2. Bouw een sterk netwerk op: Netwerken is erg belangrijk als het gaat om het vinden van particuliere investeerders voor jouw vastgoedproject. Woon branche-evenementen bij, word lid van vastgoedverenigingen en kom in contact met andere professionals in het veld.
  3. Identificeer potentiële investeerders: Zodra je een solide businessplan en een sterk netwerk hebt, kun je beginnen met het identificeren van potentiële investeerders. Zoek naar vermogende particulieren of erkende investeerders die mogelijk geïnteresseerd zijn in investeringen in vastgoed.
  4. Presenteer je project: Wanneer je potentiële investeerders heb geïdentificeerd, moet je jouw project op een duidelijke en overtuigende manier aan hen presenteren. De presentatie moet details bevatten over het project, uw kwalificaties, de potentiële opbrengsten en de risico's.
  5. Onderhandel over de voorwaarden: zodra een investeerder interesse toont in jouw project, moet je onderhandelen over de voorwaarden van de investering. Dit omvat het bedrag van de financiering, de terugbetalingsvoorwaarden en het aandelenbelang in het project.
  6. Opvolgen en communiceren: Als je eenmaal financiering van een particuliere investeerder hebt verkregen, is het belangrijk om hen op de hoogte te houden van de voortgang van het project.

Verkoper financiering

Verkopersfinanciering, ook wel eigenaarsfinanciering genoemd, is een type financiering waarbij de verkoper van een vastgoedpand financiering verstrekt aan jou als projectontwikkelaar in plaats van dat de je financiering krijgt van een traditionele geldschieter zoals een bank of een hypotheekbedrijf. De verkoper dient dus als geldschieter en verstrekt een lening aan jou als projectontwikkelaar. Vervolgens stem jij ermee in dat je de lening over een bepaalde periode met rente terug betaald.

In het kort gaat het proces van verkoper financiering als volgt:

  1. De projectontwikkelaar (dus de koper) en verkoper (dus de eigenaar) zijn het eens over de voorwaarden van de financiering: dit omvat de aankoopprijs van het onroerend goed, de rentevoet, de terugbetalingsperiode en eventuele andere voorwaarden van de lening.
  2. De verkoper heeft een hypotheek op het onroerend goed: De verkoper treedt op als geldschieter en heeft een hypotheek op het onroerend goed totdat jij als projectontwikkelaar de lening volledig heb terugbetaald. De hypotheek wordt over het algemeen geregistreerd bij het plaatselijke kadaster van de provincie of de stad om de belangen van de verkoper te beschermen.
  3. De projectontwikkelaar betaalt de verkoper: Je betaalt de verkoper gedurende de overeengekomen periode, meestal op maandelijkse basis. De betalingen omvatten zowel de hoofdsom als de rente en worden vaak rechtstreeks aan de verkoper gedaan.
  4. Je neemt bezit van het onroerend goed: Jij neemt het eigendom in bezit op het moment van de verkoop, maar de verkoper behoudt het eigendomsrecht totdat de lening volledig is terugbetaald. Zodra de lening is afbetaald, draagt ​​de verkoper het eigendomsrecht over aan de koper.

Verkopersfinanciering kan een aantrekkelijke optie zijn voor zowel kopers als verkopers, vooral in situaties waarin traditionele financiering niet beschikbaar is of waar de voorwaarden van traditionele financiering niet gunstig zijn.

Financiering via Crowdfunding

Een vastgoedproject financieren via crowdfunding kan een goede optie zijn als je snel en efficiënt kapitaal willen ophalen. Crowdfundingplatforms stellen je namelijk in staat om in korte tijd in contact te komen met een groot aantal potentiële investeerders die toegang bieden tot kapitaal dat misschien moeilijk te verkrijgen is via traditionele manieren van financiering. De belangrijkste redenen waarom het financieren van een vastgoedproject via crowdfunding een van de beste en nieuwere optie is, zijn:

  • Toegang tot een grotere pool van investeerders: Crowdfundingplatforms stellen jou als ontwikkelaar in staat om een grotere pool van potentiële investeerders te bereiken, inclusief individuele investeerders die misschien niet over de middelen beschikken om zelf in onroerend goed te investeren. Dit kan helpen om snel en efficiënt financiering te ontvangen en kan toegang bieden tot financiering die via traditionele kredietbronnen moeilijk te verkrijgen is.

  • Lagere kosten: Crowdfunding kan een kosteneffectieve manier zijn om kapitaal aan te trekken, omdat het doorgaans lagere vergoedingen en kosten met zich meebrengt dan traditionele financieringsopties. Bovendien kunnen ontwikkelaars vaak de kosten omzeilen die gepaard gaan met het werken met een tussenpersoon, zoals een bank of hypotheekmakelaar.

  • Flexibiliteit: Crowdfunding zorgt voor meer flexibiliteit in de voorwaarden van de investering, inclusief het bedrag van de investering, de duur van de investering en de voorwaarden van de terugbetaling. Dit kan een groot voordeel zijn voor ontwikkelaars die mogelijk niet kunnen voldoen aan de strenge eisen van traditionele kredietbronnen en/of niet kunnen wachten op de lange processen van de bank

  • Minder risico: Crowdfunding kan ook helpen om het risico van het project te verminderen, aangezien investeerders vaak bereid zijn om kleinere bedragen te investeren, waardoor de algehele blootstelling aan risico's afneemt. Dit kan ook helpen om het risico op wanbetaling te verminderen, aangezien beleggers doorgaans meer bereid zijn om met ontwikkelaars samen te werken om eventuele problemen op te lossen.

  • Ondersteuning van de investeerders: Ten slotte kan crowdfunding een geweldige kans bieden om een ​​gemeenschap rond het project op te bouwen. Investeerders die een aandeel in het project hebben, zijn vaak meer geïnteresseerd in het succes ervan en kunnen helpen om het woord te verspreiden en interesse in de ontwikkeling te wekken.

Op deze manier kan crowdfunding een geweldige optie zijn voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar een efficiënte en snelle manier om kapitaal aan te trekken voor hun vastgoedproject. Het biedt toegang tot een bredere pool van investeerders, vermindert het risico en kan meer flexibiliteit bieden in de voorwaarden van de investering. Als je op zoek bent naar een manier om je vastgoedproject te financieren, dan is crowdfunding zeker het overwegen waard.

Vastgoedproject financieren via Max Crowdfund

Ben jij als mogelijke projectontwikkelaar op zoek naar de financiering van jouw project door middel van crowdfunding? Bij Max Crowdfund is het mogelijk om binnen één week jouw kapitaal beschikbaar te hebben door onze grote pool aan investeerders. Vraag financiering aan via de onderstaande knop en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Financiering aanvragen

Veelgestelde vragen

Een pand kopen als een beleggingsobject zonder geld kan via crowdfunding. Er zijn verschillende crowdfundingplatforms waar je een lening kan krijgen om de aankoop en/of renovatie van een vastgoedpand te realiseren tegen aantrekkelijke rentes.
Vastgoed kopen zonder eigen vermogen kan als je het gebruikt als een beleggingsobject. Zorg voor een goed uitgewerkt businessplan en lever deze op bij crowdfunding-platforms voor vastgoed.
Om vastgoed te financieren moet je een goed plan hebben van hoe jij winst wil gaan maken op de verkoop van jouw beleggingspand. Zorg voor exit-strategie, een uitgewerkt tijdsplan en stel extra zekerheden vast (bijvoorbeeld een ander pand, je eigen bedrijf etc.) voor de geldschieter.
De risico's van het financieren van vastgoed zonder bank hangt af van hoeveel risico er in jouw beleggingspand zit. Hoe beter de investering, hoe minder risico er hangt aan het krijgen van de lening.
Ja, het financieren van vastgoed zonder bank kan een prima manier zijn om snel het benodigde kapitaal te krijgen voor de aankoop en/of renovatie van een beleggingspand. Zorg wel dat je een goed uitgewerkt businessplan hebt zodat de geldschieter goed de risico's kan inschatten.