Vastgoed crowdfunding platform op basis van blockchain komt naar Nieuw-Zeeland

Vastgoed crowdfunding platform op basis van blockchain komt naar Nieuw-Zeeland

Max Property Group gaat een partnerschap aan met Kirk Pullar om een Nieuw-Zeelands Crowdfunding Platform voor vastgoed te lanceren, aangedreven door Blockchain Technologie.

Max Property Group, de ontwikkelaar van het toonaangevende wereldwijde crowdfunding platform, Max Crowdfund, kondigt vandaag een strategisch partnerschap aan binnen Nieuw-Zeeland. Als onderdeel van de wereldwijde uitbreiding van Max Crowdfund lanceert het fintech platform, gebouwd op blockchain technologie, in Nieuw-Zeeland onder de naam Max Crowdfund NZ Agency Limited.

De lancering van Max Crowdfund in Nieuw-Zeeland zal investeerders toegang geven tot investeringen in vastgoed van hoge kwaliteit met een uniek laag instapniveau van NZ$100. Tegelijkertijd krijgen projectontwikkelaars in het hele land toegang tot snelle en effectieve alternatieve financiering.

 

AFM GOEDKEURING

 

In juli 2020, Max Crowdfund behaalde de Nederlandse Financiële Autoriteiten (AFM) goedkeuring om het eerste blockchain-aangedreven vastgoed crowdfunding platform te worden. Het platform heeft meerdere miljoenen euro's aan alternatieve financiering voor vastgoedprojecten opgehaald sinds het openstellen van het platform voor derden-ontwikkelaars in oktober 2020. Nu lanceert het bedrijf een wereldwijd uitbreidingsprogramma, waarbij het partnerschappen aangaat met zorgvuldig doorgelichte bedrijven over de hele wereld.

 

"Max Crowdfund is ontworpen als een wereldwijde bron voor zowel investeerders als vastgoedprofessionals. Na het bereiken van proof of concept in Europa, is de technologie nu klaar om te worden uitgerold naar andere rechtsgebieden. We zijn erg enthousiast over het ontwrichten van de Nieuw-Zeelandse vastgoedmarkt," zegt Max Crowdfund's Head of Development, Erwin van Kekem.

 

Max Crowdfund biedt een sterk geautomatiseerde investeringsprocedure die vastgoedbeleggen toegankelijk, gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Zo kan de zelfcertificering als in aanmerking komende investeerder via het platform snel en eenvoudig online worden gedaan. In tegenstelling tot de langdurige papierwerk methodes van het verleden.

 

"Vastgoedbeleggen is een nieuw, digitaal tijdperk binnengetreden. Nu steeds meer mensen vanuit huis werken en financiële stappen zetten, worden online platforms zoals Max Crowdfund oneindig veel wenselijker," vervolgt Kekem.

 

EEN DYNAMISCH, VOORUITDENKEND LAND

 

Max Crowdfund NZ Agency Limited's Director Kirk Pullar, Development Manager bij Redwood Group, een Nieuw-Zeelandse projectontwikkelaar met meer dan NZ$ 1 Miljard aan gerealiseerde projecten, zegt:

 

Nieuw-Zeeland is een dynamisch, vooruitstrevend land. Wij geloven dat in aanmerking komende investeerders relatief snel zullen aanslaan en crowdfunding met vastgoed zullen omarmen. Ze zullen erg blij zijn met wat ze zien, en daar kijken we naar uit."

 

Max Crowdfund wil ook een belangrijke bron zijn voor projectontwikkelaars in Nieuw Zeeland. Een land waar het verkrijgen van ontwikkelingsfinanciering notoir moeilijk is. Eerdere projecten die op het Max Crowdfund-platform in Europa werden uitgebracht, bereikten hun financieringsdoelen in slechts een paar uur.

 

"In plaats van maanden te spenderen aan het aanvragen van een banklening die misschien niet wordt toegekend, kunnen vastgoedprojecten van welke aard dan ook nu financiering en/of investeringen in eigen vermogen aanvragen, of mensen nu op zoek zijn naar een paar honderdduizend of een paar miljoen dollar," vervolgt Pullar.

 

Het platform ondergaat momenteel de laatste aanpassingen voor de Nieuw-Zeelandse markt, zoals de toevoeging van de NZ$ aan het systeem. Met het oog op de lancering met volledige functionaliteit in maart 2021.

 

OVER MAX CROWDFUND

 

Max Crowdfund is sinds 2018 in ontwikkeling door Max Property Group. Het platform is een fintech middel dat het investeringsproces stroomlijnt door middel van automatisering en vastgoedbeleggers verbindt met projectontwikkelaars. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om transparantie te waarborgen door alle transacties te registreren die worden uitgevoerd door gebruikers die op het systeem zijn ingelogd.

 

Max Crowdfund werd het eerste gereguleerde blockchain-aangedreven vastgoed crowdfunding platform in de wereld. Max Crowdfund is momenteel operationeel in drie landen: Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het platform heeft in totaal €1.709.000 opgehaald met een gemiddeld rendement van 7,92%. Dit is sinds het in oktober 2020 is toegestaan om leningen van derden te noteren. Gebruikers van het platform kunnen al vanaf €100 investeren in onroerend goed. Dit is in lijn met de missie van het bedrijf, "vastgoedinvesteringen toegankelijk maken voor iedereen". Ontwikkelaars kunnen toegang krijgen tot alternatieve financiering van geregistreerde platformgebruikers.

 

OVER KIRK PULLAR

 

Kirk is een doorgewinterde vastgoedprofessional en woont in Queenstown, Nieuw-Zeeland. Hij bekleedt de functie van Development Manager voor de Nieuw-Zeelandse vastgoedontwikkelaar, Redwood Group. De groep heeft meer dan NZ$ 1 miljard aan projecten voltooid. Hij bekleedt verschillende bestuursmandaten in bedrijven en is lid van het Institute of Directors of New Zealand.

 

OVER MAX PROPERTY GROUP

 

Max Property Group werd opgericht door een groep vastgoedprofessionals die een visie delen om de vastgoedsector transparant en toegankelijk te maken voor iedereen. Na het persoonlijk financieren van een testcase, hebben de oprichters een aantal beleggingsfondsen opgezet in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Met als doel het investeringsproces te stroomlijnen en de toetredingsdrempels te verlagen, ontwikkelde de groep een geautomatiseerd, meertalig investeringsplatform met de toegevoegde veiligheid van blockchaintechnologie. Ze noemden het Max Crowdfund.

 

Written by: Julia van der Kooij

Maak een gratis account

Mis het laatste nieuws niet en blijf op de hoogte.