Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Steeds meer investeerders kijken over de grens om te gaan beleggen in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk in plaats van in Nederland. Hoe komt dit, en waarom is investeren in het VK zo aantrekkelijk? Dit komt voornamelijk door het feit dat er in het Verenigd Koninkrijk een tekort is aan goed onderhouden huurhuizen terwijl de vraag hierna groot is en blijft stijgen. Tevens kent het land een gunstig investeringsklimaat waardoor degelijke rendementen met een laag risico te behalen zijn. In dit artikel worden de verscheidene redenen benoemd waarom steeds meer investeerders uitwijken naar de Engelse vastgoedmarkt.

Oververhitte vastgoedmarkt in Nederland
De huizenmarkt in Nederland in redelijk oververhit. Er is om dit moment veel vraag naar woningruimte, maar het aanbod is beperkt wat resulteert in stijgende prijzen. In Nederland zet men het liefst in op totale verbouwingen en transformaties, wat betekent dat er nog steeds veel winst te behalen is voor vastgoedinvesteerders. Dit soort projecten passen minder goed bij 30 tot 40% van de investeerders, waardoor zij naar projecten over de grens kijken.

Een hogere opbrengst
De Engelse markt (afgezien van Londen) voor residentieel of commercieel vastgoed heeft altijd al een hogere opbrengst gekend dan de meeste Europese landen. In Europa kan je rekenen op een rente opbrengst die schommelt rond de 3% voor huurwoningen en 4% voor de meeste hotels en serviceflats. De jaarlijkse opbrengst van vastgoed in het Verenigd Koninkrijk ligt meestal rond de 7-8% en de jaarlijkse meerwaarde stijgt mee met de inflatie die dikwijls stijgt met 1% of 2%, of zelfs hoger.

Koerswisseling
Wanneer je investeert in vastgoed in het VK, investeer en ontvang je je opbrengsten gewoon in euro’s. Lening nemers vragen een lening altijd aan in euro’s, dit betekent dus dat je als investeerder ook geen last hebt van de koerswisselingen wanneer je in projecten in Engeland investeert. Ook hoef je je als investeerder niet druk te maken om het berekenen van de verschillende valuta’s.

Brexit
De Brexit heeft (Londen uitgezonderd) weinig invloed gehad op huisprijzen in de UK. Noch  na het moment van het referendum zijn er merkbare verschillen geweest in de prijzen van vastgoed. Ook na de Brexit blijven de Britten wonen, studeren, en werken wat resulteert in een vastgoedmarkt waarin de lokale vraag en aanbod hoger is dan dat van internationale relaties. Het is echter wel zo dat de Brexit een duidelijke invloed heeft gehad op de koers van de pond, waardoor deze vandaag de dag nog steeds lager staat dan de euro.

Al met al is investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk dus een mooie manier om je vastgoedportfolio te diversifiëren. Naast dat de vastgoedmarkt in Nederland oververhit is, genereert de Engelse vastgoedmarkt ook een hogere opbrengst.

                 

Maak een gratis account

Mis het laatste nieuws niet en blijf op de hoogte.